Producten news

 
24.03.2016

PFERD presenteert innovatie: High Speed Disc ALUMASTER

De nieuwe High Speed Disc ALUMASTER belooft met veiligheid meer afname. Zij beschikt over een extreem hoog verspaningsrendement en garandeert de hoogste veiligheid bij de anders niet ongevaarlijke bewerking van aluminium materialen.

Een vergelijkbaar gereedschap betreffende constructie, geometrie en vermogen voor alle gangbare haakse slijpmachines is er momenteel niet. De High Speed Disc ALUMASTER bestaat uit tien speciaal ontwikkelde hardmetalen snijplaatjes, die op een zeer lichte, maar extreem robuuste GFK-disc vastgezet worden.

Het gewicht van de High Speed Disc ligt met ca. 228 gram slechts gering boven het gewicht van een afbraamschijf. Met haar uitstekend verspanend vermogen overtreft zij duidelijk de klassieke gereedschappen. Een ander voordeel ten opzichte van afbraam- en lamellenslijpschijven: bij de High Speed Disc ALUMASTER komen geen voor de gezondheid schadelijke en explosieve stoffen vrij, omdat zij frezend werkt en grove spanen geeft.  Een echt voordeel voor de gebruiker, die regelmatig aan de gevaren van voor de longen schadelijke en explosieve stoffen bloot gesteld wordt tijdens de bewerking van aluminium. Door het wegvallen van de stoffen kan de disc daarnaast onafhankelijk van de locatie gebruikt worden, omdat geen afzuiging meer nodig is. De spanen kunnen eenvoudig bij elkaar geveegd en afgevoerd worden.  

De geometrie van de disc en de mogelijkheid, de snijplaatjes na slijtage te verdraaien en tot slot te verwisselen,  maken het zeer langdurig en economisch gebruik van deze echte innovatie mogelijk. Daarnaast smeert het gereedschap ook op smerende materialen niet dicht. De High Speed Disc ALUMASTER wordt gebruikt voor de bewerking van stompe - en hoeknaden, voor de bewerking van kanten, bijv. voor het schuinkanten en het wijzigen van geometriën. 

 

 

 

back
 
 

Beurzen

PFERD neemt ook dit jaar weer aan verschillende beurzen deel. Hier vindt u alle beurzen, waaraan PFERD deelneemt.

Contact

PFERD-Rüggeberg bvba
Waterranonkelstraat 2 a
1130 Brussel

Tel: +32 (0)2 2470590
Fax: +32 (0)2 2163054
E-Mail: info@pferd.be


Toerentalberekenaar

Bereken hier het optimale toerental voor uw PFERD-gereedschap.