Nieuws Archief

 
04.09.2012

Uitbreiding van het uitstekende fiberschijfprogramma

Het succesvolle COMBICLICK-fiberschijfprogramma van PFERD wordt uitgebreid met de uitvoering siliciumcarbid (SiC). Daarmee biedt PFERD een zeer krachtige oplossing voor de bewerking van non-ferrometalen, zoals brons en titaan aan.

Verder zijn de fiberschijven geschikt voor de bewerking van hooggelegeerde stalen, vezelversterkte kunststoffen alsmede van steen en graniet. PFERD biedt twee diameters (115 en 125 mm) in vier verschillende korrelgroftes (van korrel 36 tot korrel 120) aan en dekt daarmee de meest gangbare eisen.

Het COMBICLICK-systeem is een gepatenteerd koel- en snelspansysteem. Het bestaat uit een combinatie van een speciale steunschijf en de stabiele bevestiging op de achterzijde van de fiberschijf en is op alle gangbare haakse slijpmachines te gebruiken. De geometrie van de koelsleuven zorgt voor een hoge luchtdoorvoer, waardoor de thermische belasting van het slijpmiddel en het werkstuk duidelijk gereduceerd wordt.

Het snelspansysteem, het geoptimaliseerd koelsysteem realiseren tot 30% lagere werkstuktemperatuur, tot 25% hoger verspanend vermogen, tot 30% hogere standtijd en beter gebruik van het slijpmiddel en tot 30% minder slijtage van het gereedschap. Het COMBICLICK-fiberschijfsysteem werd onderscheiden met de Duitse staatsprijs voor innovatie.

back
 
 

Beurzen

PFERD neemt ook dit jaar weer aan verschillende beurzen deel. Hier vindt u alle beurzen, waaraan PFERD deelneemt.

Contact

PFERD-Rüggeberg bvba
Waterranonkelstraat 2 a
1130 Brussel

Tel: +32 (0)2 2470590
Fax: +32 (0)2 2163054
E-Mail: info@pferd.be


Toerentalberekenaar

Bereken hier het optimale toerental voor uw PFERD-gereedschap.