Nieuws over de firma

 
21.07.2011

TOP 100

Alleen creatieve firma’s met vooruitziende blik en gevoel voor nieuwe dingen hebben het in het team van de 1000 meest innovatieve middenstanders gehaald. August Rüggeberg behoort in 2011 daartoe en ontvangt van Lothar Späth in het Oostzeebad Warnemünde het kwaliteitszegel „Top 100“.

Meer dan 200 jaar geleden startte de firma met de productie van vijlen. Sindsdien hebben wij ons tot een van de leidende producenten van handgeleide gereedschappen met de merknaam PFERD ontwikkeld. De Rüggeberg-groep heeft 1.000 medewerkers in Duitsland in dienst en in totaal meer dan 1.700 in meer dan 20 dochterondernemingen wereldwijd.  

Maatgevend voor het innovatiesucces is de consequente overbrenging van nieuwe ideeën op de markt.  Zo oriënteert de productontwikkeling zich steeds op industrietakken en hun toepassen en werkt probleemoplossingen uit. Innovaties ontstaan uit talrijke ideeën en voorstellen van de medewerkers. In het kader van het PFERD-innovatiemanagement ontwikkelen teams deze ideeën doelgericht tot ze marktrijp zijn - steeds met het nut voor de klant in het oog houdend. Deze strategie heeft beslissend daartoe bijgedragen, dat de onderneming steeds weer de markt kon overtuigen met nieuwe innovaties.

Gedurende meerdere maanden controleerde de economische universiteit van Wenen de innovatieverhouding van middenstanders in Duitsland. De 100 beste, daaronder August Rüggeberg, kregen het kwaliteitszegel „Top 100“. „Het bewustzijn van onze sterktes in combinatie met duidelijk gestructureerd verloop vormt bij PFERD de basis voor innovatieve prestaties. Maar wij zijn ook met hartstocht bij de zaak betrokken, omdat wij iets in beweging  willen brengen. De onderscheiding maakt ons trots en toont ons, dat het de moeite waard is wanneer alle samen hetzelfde doel nastreven“, zegt directeur Jim Rüggeberg.

De 100 middenstanders, die het kwaliteitszegel 2011 gekregen hebben, hebben in het voorgaande totaal een totaalomzet van 11,2 miljard Euro behaald. 769 nationale en 1.865 internationale patenten werden alleen al in 2010 nieuw aangemeld. 48 van de 100 ondernemingen zijn nationaal nummer 1 in hun branche, 19 zijn zelfs wereldmarktleider. 88 van de 100 uitgekozen firma’s zijn in de afgelopen 3 jaren sneller gegroeid dan het branchegemiddelde - en dat gemiddeld rondom 16%.

back
 
 

Beurzen

PFERD neemt ook dit jaar weer aan verschillende beurzen deel. Hier vindt u alle beurzen, waaraan PFERD deelneemt.

Contact

PFERD-Rüggeberg bvba
Waterranonkelstraat 2 a
1130 Brussel

Tel: +32 (0)2 2470590
Fax: +32 (0)2 2163054
E-Mail: info@pferd.be


Toerentalberekenaar

Bereken hier het optimale toerental voor uw PFERD-gereedschap.