Nieuws over de firma

 
04.09.2012

PFERD treedt op tegen productvervalsers in China

Het was de eerste keer dat het Shanghai Representative Office van PFERD-gereedschappen - August Rüggeberg GmbH & Co. KG -, tegen een productvervalser in China optrad.

In het jaar 2011 ontving PFERD informatie over mogelijke vervalsingen, die in China verkocht werden. Na het zoeken van een eigen onderzoekspartner begon begin december de zoektocht naar de vervalser. Het onderzoeksbureau vond een fabriek voor de productie van namaak PFERD-kettingzaagvijlen in de provincie Hebei. Verkleed als zakenman onderhield de onderzoeker zich met de directeur van de fabriek om gedetailleerde informatie te verkrijgen en monsters te ontvangen.

Begin maart 2012 hadden de onderzoekers genoeg bewijsmateriaal verzameld en hun advocaten dienden een bezwaar bij de Nanpi Administration of Industry and Commerce (AIC) in. Na controle van de ingave besloten de AIC-beambten maatregelen te nemen en voerden een succesvolle razzia bij de producent uit. De onderzoeken van de Nanpi Administration of Industry and Commerce duren nog steeds voort.

De producent moet nu met ernstige consequenties rekening houden, omdat hij op de zo genoemde “zwarte lijst” gezet werd en zal worden bestraft. Daarnaast wordt hij met regelmatige inspecties van de AIC geconfronteerd en moet hij voor de kosten van de vernietiging van alle vervalste producten opdraaien. Volgens PFERD was dit langdurig en was dit slechts de eerste stap op lange termijn. Men zal ook in de toekomt het merk blijven beschermen.

PFERD bedankt de AIC in het bijzonder voor haar professionele en snelle ondersteuning.

back
 
 

Beurzen

PFERD neemt ook dit jaar weer aan verschillende beurzen deel. Hier vindt u alle beurzen, waaraan PFERD deelneemt.

Contact

PFERD-Rüggeberg bvba
Waterranonkelstraat 2 a
1130 Brussel

Tel: +32 (0)2 2470590
Fax: +32 (0)2 2163054
E-Mail: info@pferd.be


Toerentalberekenaar

Bereken hier het optimale toerental voor uw PFERD-gereedschap.