Nieuws over de firma

 
07.11.2012

Weer succes in de strijd tegen plagiaten

De PFERD-groep meldt een nieuw succes in de strijd tegen plagiaatplegers in China. Op 27 juli 2012 doorzochten beambten van de Chinese belastingdienst voor industrie en handel (AIC) in het kader van een razzia de ruimtes van een vijlenfabriek in de het Zuid-Chinese Guangzhou en vonden daarbij grote hoeveelheden vervalste kettingzaagvijlen.

Voorafgaand daaraan waren een intensieve 3 maandenlange recherche en verdekte onderhandelingen met de Chinese autoriteiten. De onderzoekingen werden gecoördineerd door de in Shanghai gevestigde PFERD-vertegenwoordiging en de Chinese octrooigemachtigden. Na het afsluiten van de bewijsopname en de controle van de voorliggende feiten nam de AIC het initiatief over.

Samen met de politie en de voor de PFERD-groep werkzame detectives kon de vervalser opgepakt worden. In zijn magazijn werden grote hoeveelheden vervalste kettingzaagvijlen, compleet in exact gekopieerde kartonnen dozen, ontdekt. In totaliteit werden meer dan 27.000 vijlen veilig gesteld. De in beslag genomen gereedschappen werden als bewijslast naar het magazijn van de plaatselijke AIC gebracht.

De productenten van de vervalste goederen wachten verrijkende consequenties, zoals opname in de zogenaamde “zwarte lijst” en veelvuldige controles zoals niet vooraf gemelde inspectiebezoeken van de beambten. Bovendien wordt hij verplicht tot het betalen van boetes alsmede het overnemen van de kosten voor de vernietiging van de plagiaten.

Reeds in mei 2012 kon het overtuigend bewijs geleverd worden dat een Chinese fabrikant uit de provincie Hebei producten had vervalst. Ook in dit geval werden talrijke plagiaten veilig gesteld en aansluitend vernietigd.

PFERD bedankt de betrokken Chinese autoriteiten, speciaal de AIC, voor het vastberaden doorzetten van zijn merkrechten en benadrukt, dat men verder actief naar productvervalsers blijft zoeken en deze samen met de Chinese autoriteiten zal stellen.

back
 
 

Beurzen

PFERD neemt ook dit jaar weer aan verschillende beurzen deel. Hier vindt u alle beurzen, waaraan PFERD deelneemt.

Contact

PFERD-Rüggeberg bvba
Waterranonkelstraat 2 a
1130 Brussel

Tel: +32 (0)2 2470590
Fax: +32 (0)2 2163054
E-Mail: info@pferd.be


Toerentalberekenaar

Bereken hier het optimale toerental voor uw PFERD-gereedschap.