Nieuws over de firma

 
04.06.2014

“App” nu ook digitaal – Het nieuwe gereedschappenhandboek van PFERD

Het nieuwe PFERD-gereedschappenhandboek is voor het eerst in zijn bijna 100-jarige traditie ook als App verkrijgbaar. “Via onze website bieden wij reeds enkele jaren een online-catalogus aan”, verklaart de PFERD-directeur voor marketing en verkoop, Stefan Braun, de werkwijze van de gereedschappenproducent uit Marienheide. “De algemene trend van “mobile media” houden wij al langer nauwkeurig in de gaten. Onze handelaren en eindverbruikers, die onze gereedschappen tenslotte gebruiken, kiezen steeds meer voor mobiele beschikbaarheid van informatie. Zij willen zich praktisch overal en op ieder moment en vooral onafhankelijk van een computer of laptop kunnen informeren. De PFERD-App voldoet nauwkeurig aan deze eis.”

Daarnaast heeft PFERD het wiel niet opnieuw uitgevonden: structuur, navigatie en logica van de App komen exact overeen met de vertrouwde en gekende opbouw van het gedrukte gereedschappenhandboek. “Dat is belangrijk voor ons”, benadrukt Stefan Braun, “want waarom zouden wij de lezers een compleet nieuwe denkwijze opdringen?” Integendeel want men heeft de bestaande informatie uitgebreid. Zo biedt de App niet alleen het actuele gereedschappenhandboek maar ook een veelvoud aan overige informatie, praktijkbrochures met toepassingsaanwijzingen alsmede talrijke video’s, die de gereedschappen demonstreren tijdens het gebruik.

Ook de verkoop buitendienst gebruikt de App intussen intensief: "Ik ben zelfs verrast, hoe vaak ik intussen naar de iPad grijp, in plaats van - zoals tevoren - het boek uit de tas te trekken" bericht Eric Friedmann, vestigingsleider van PFERD in Mannheim, over de dagelijkse gang van zaken bij de verkoop. "In de App kan ik echter ook snel een foto iets vergroten en aan mijn gesprekspartner tonen. Een beeld zegt meer dan 10.000 woorden".

De eindverbruikers waarderen het, dat zij van het boek naar de App heen en weer kunnen springen, zonder er over na te moeten denken. "In het bijzonder bevallen echter de toepassingsvideo’s erg goed: "Wanneer de geschiktheid van een gereedschap voor de betreffende bewerkingsopgave aanvankelijk niet helemaal duidelijk is, dan beantwoordt de video alle open vragen", vult Friedmann uit zijn praktijkervaring aan.

Stefan Braun en Eric Friedmann denken niet dat de App de verkoop en advisering vervangt. "Zelfs in tegendeel: dankzij de App heeft onze gesprekspartner zich meestal al op de advisering voorbereid, stelt gerichter vragen en krijgt zo - heel logisch - nauwkeurigere aanbevelingen" aldus Friedmann. Hij is er zeker van dat de combinatie van het gedrukte gereedschappenhandboek, de PFERD App en het persoonlijke advies ter plaatse de ideale informatiebasis weergeeft voor de handelaren en eindverbruikers. Stefan Braun vult dit aan: "Wij hebben van de gebruikers complimenten ontvangen, dat wij de lezer niet met "moderne gadgets" overladen hebben, maar in de App kiezen voor bewezen en gewaardeerde structuren en klassieke functies, zoals bladeren en anderen, en bij deze apparaten reeds gekende toepassingen. Dat is typisch PFERD met alle kerncompetenties. Deze kerncompetenties staan ook in ons gereedschappenhandboek. Tot nu toe ‘zwart op wit’ en nu zelfs ook ‘licht op donker’. Zo eenvoudig is het".

De PFERD-App is gratis verkrijgbaar voor de iPad in de App-Store en voor Android-tables in de Google-Play-Store. Deze vindt u, wanneer u het zoekbegrip "PFERD-Werkzeuge" ingeeft. Het downloaden van updates wordt regelmatig aangeboden en zorgen er voor dat alle informatie steeds actueel is.

back
 
 

Beurzen

PFERD neemt ook dit jaar weer aan verschillende beurzen deel. Hier vindt u alle beurzen, waaraan PFERD deelneemt.

Contact

PFERD-Rüggeberg bvba
Waterranonkelstraat 2 a
1130 Brussel

Tel: +32 (0)2 2470590
Fax: +32 (0)2 2163054
E-Mail: info@pferd.be


Toerentalberekenaar

Bereken hier het optimale toerental voor uw PFERD-gereedschap.