bv PFERD-Rüggeberg srl

PFERD biedt u de combinatie van kwaliteitsgereedschappen, machines en individueel advies, die u nodig heeft voor de optimale oplossing van uw opgaven op het gebied van oppervlaktebewerking en doorslijpen van materialen.

Overzicht
Productzoeker PFERD-gereedschappen

Vind het juiste gereedschap met onze productzoeker. Geef een toepassing, materiaal en/of machinetype op. U kunt de zoekactie bovendien verfijnen met filters.

Lezen

PFERD-klanten profiteren van een groot aantal extra prestaties. Hier vindt u een selectie van de prestaties die bijdragen aan uw meerwaarde in de samenwerking met PFERD.

Overzicht

Het PFERD-gereedschappenhandboek omvat meer dan 9.000 gereedschappen als ook kennis m.b.t. de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen.

Lezen

PFERD is leidend in de ontwikkeling, productie en advisering alsmede de verkoop van gereedschapsoplossingen voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen.

Overzicht

Wij beantwoorden uw vragen over bewerkingsopgaven, materialen, machines enz.

Lezen

Ook in kleine „verpakkingen“ – cool, quick, COMBICLICK

Persmededeling

01.03.2022

Verbruikers vragen steeds vaker om kleinere verpakkingseenheden en functionele sets met op elkaar afgestemde componenten – PFERD volgt deze trend en biedt het geliefde COMBICLICK-systeem vanaf heden in kleine verpakkingseenheden aan.

“Het succesvolle COMBICLICK-systeem van PFERD is er nu ook in kleine verpakkingen” zegt Tim Sauermann, Key Accountmanager bij PFERD-gereedschappen. Hij meent het serieus en wil het niet verkeerd begrepen zien: “Dusver hebben wij onze oplossingen voor de oppervlaktebewerking en voor het doorslijpen steeds in voor de industrie geschikte verpakkingseenheden aangeboden. Maar wij zien een duidelijke trend naar kleinere verpakkingseenheden, die toenemend door eindverbruikers, zoals ambachtslieden of ambitieuze doe-het-zelvers gevraagd worden.

,,Op het gebied van COMBICLICK was er van het begin af aan de CC-set met gereedschappen voor de grove bewerking tot en met het spiegelpolijsten”, aldus Sauermann. Deze set blijven wij nog steeds aanbieden. ,,Nieuw zijn drie sets, die wij “universeel”, “premium” en “finish en polish” noemen”, zo verklaart hij.

De set “Universal” bevat korund-fiberschijven in de korrelgroftes 36, 60, 80 en 120 en zijn voornamelijk geschikt voor het universele gebruik op vele verschillende materialen. De “Premium” set biedt met zijn gereedschappen met keramische korrel in de serie CO-COOL in de korrelgroftes 36, 60, 80 en 120 oplossingen voor de bewerking van edelstaal (INOX) als ook harde non-ferro-metalen en hooghittebestendige, slecht warmtegeleidende materialen. Voor de fijnbewerking zijn de gereedschappen in de set “Finish en Polish” geschikt. Daarin zijn COMBICLICK vlies- en viltschijven opgenomen. Elke set bevat bovendien een COMBICLICK-steunschijf met opname M14 voor het gebruik op gangbare, toerentalregelbare haakse slijpmachines. De drie sets zijn momenteel verkrijgbaar in diameter 125 mm, vult Sauermann nog aan.

“Wij zien deze sets als een introductieassortiment, die thematisch zijn afgestemd op de meest voorkomende toepassingsgebieden en bewerkingsopgaven. Alle bestanddelen kunnen aansluitend ook separaat nabesteld worden; of in de klassieke industrieverpakking of zelfs in de kleinere, voor in totaliteit kleinere behoefte en verbruik geschikte verpakkingseenheden tussen tien en twee stuks, elk naar artikel. Wij reageren daarmee op de versterkte vraag naar kleinere verpakkingseenheden bij eindverbruikers, die zijn benodigdheden via de online kanalen aanschaft.”

Over het COMBICLICK-systeem

Het gepatenteerde koel- en snelspansysteem is geschikte voor het gebruik van fiberschijven, vlies- en viltgereedschappen. Het bestaat uit een speciaal ontwikkelde steunschijf en een stabiele houder op de rugzijde van het gereedschap. Daardoor worden krassen en contactcorrosie door vooruitstekende opspandelen effectief vermeden. Met de steunschijf kunnen COMBICLICK-gereedschappen op haakse slijpmachines gebruikt worden.

De bijzondere geometrie van de koelspleten zorgt voor een hoge luchtdoorvoer, waardoor de thermische belasting van het slijpmiddel en het materiaal duidelijk gereduceerd wordt.

Het snelspansysteem, de robuuste houder, de veilige vergrendeling van het gereedschap en het geïntegreerde koelsysteem veroorzaken ten opzichte van traditionele gereedschappen een tot 30% lagere werkstuktemperatuur, een 25% hoger verspaningsrendement, 30% hogere standtijd en een betere benutting van het slijpmiddel.

Het hanteren in totaliteit is eenvoudig en comfortabel, de gereedschapswisselingen zijn duidelijk sneller, waardoor de proceskosten reduceren.

Downloads

Contact mogelijkheden

Welcome


We have discovered that you are coming from another country. Do you want to switch to the site for that country?