bv PFERD-Rüggeberg srl

PFERD biedt u de combinatie van kwaliteitsgereedschappen, machines en individueel advies, die u nodig heeft voor de optimale oplossing van uw opgaven op het gebied van oppervlaktebewerking en doorslijpen van materialen.

Overzicht
Productzoeker PFERD-gereedschappen

Vind het juiste gereedschap met onze productzoeker. Geef een toepassing, materiaal en/of machinetype op. U kunt de zoekactie bovendien verfijnen met filters.

Lezen

PFERD-klanten profiteren van een groot aantal extra prestaties. Hier vindt u een selectie van de prestaties die bijdragen aan uw meerwaarde in de samenwerking met PFERD.

Overzicht

Het PFERD-gereedschappenhandboek omvat meer dan 9.000 gereedschappen als ook kennis m.b.t. de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen.

Lezen

PFERD is leidend in de ontwikkeling, productie en advisering alsmede de verkoop van gereedschapsoplossingen voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen.

Overzicht

Wij beantwoorden uw vragen over bewerkingsopgaven, materialen, machines enz.

Lezen

Conflictmineralen

Informeer ons a.u.b. vóór een levering, als de producten/materialen die u aan ons levert, conflictmineralen bevatten. Geef in dit geval aan om welke conflictmineralen het gaat en welke producten het betreft.

Anders gaan wij ervan uit dat er geen conflictmineralen in uw producten/materialen voorkomen.

Het verplicht waarborgen van bewijzen van oorsprong voor zogenaamde conflictmineralen wordt ook steeds vaker op EU-niveau besproken. De Europese Commissie, onder leiding van commissaris Karel de Gucht, Directoraat-generaal Handel, heeft hierover een raadpleging gehouden. De algemene indruk is dat deze verplichting in de nabije toekomst aan de Europese industriële bedrijven zal worden opgelegd – hoogstens de uitwerking van de details is in juli 2013 nog open. De Dodd-Frank-Act (paragraaf 1502) over conflictmineralen dient als blauwdruk voor dit EU-initiatief. Met deze wet moet het gebruik van zogenaamde conflictmineralen worden voorkomen, die een essentiële financiële hulpbron zijn voor rebellen in het oosten van Afrika.

Over de achtergrond

De Dodd-Frank-Act (paragraaf 1502) verplicht beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven momenteel om de herkomst van bepaalde grondstoffen in hun producten (en productiemiddelen) bekend te maken en dit op een bepaalde wijze te documenteren. Deze zogenaamde conflictmineralen omvatten met name tin, tantaal, wolfraam en goud, die worden gewonnen in Congo en het gebied van de Grote Meren in Oost-Afrika. Deze informatieverplichting volgens de Dodd-Frank-Act is van toepassing op beursgenoteerde ondernemingen in de VS. Indirect betreft dit reeds nu toeleveranciers van Amerikaanse ondernemingen, met name ondernemingen op het gebied van elektriciteit/elektronica, lucht- en ruimtevaart, automotive, sieraden, medische producten en industriële producten.

Volgens de Dodd-Frank-Act zijn beursgenoteerde Amerikaanse ondernemingen verplicht in hun jaarverslag bekend te maken, of hun producten of productiemiddelen tin, tantaal, wolfraam en/of goud bevatten uit de regio waartoe de Democratische Republiek Congo (DRC), de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, Zambia, Angola, de Republiek Congo, Tanzania, Burundi, Rwanda en Oeganda behoren. Om het waarheidsgehalte van de verklaring te controleren, moet een bewijs van oorsprong worden voorgelegd, ook als de producten geen conflictmateriaal bevatten. Het verslag moet voor het eerst uiterlijk op 31 maart 2014 voor het kalenderjaar 2013 bij de SEC worden ingediend.

Contact mogelijkheden

Welcome


We have discovered that you are coming from another country. Do you want to switch to the site for that country?