bv PFERD-Rüggeberg srl

PFERD biedt u de combinatie van kwaliteitsgereedschappen, machines en individueel advies, die u nodig heeft voor de optimale oplossing van uw opgaven op het gebied van oppervlaktebewerking en doorslijpen van materialen.

Overzicht
Productzoeker PFERD-gereedschappen

Vind het juiste gereedschap met onze productzoeker. Geef een toepassing, materiaal en/of machinetype op. U kunt de zoekactie bovendien verfijnen met filters.

Lezen

PFERD-klanten profiteren van een groot aantal extra prestaties. Hier vindt u een selectie van de prestaties die bijdragen aan uw meerwaarde in de samenwerking met PFERD.

Overzicht

Het PFERD-gereedschappenhandboek omvat meer dan 9.000 gereedschappen als ook kennis m.b.t. de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen.

Lezen

PFERD is leidend in de ontwikkeling, productie en advisering alsmede de verkoop van gereedschapsoplossingen voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen.

Overzicht

Wij beantwoorden uw vragen over bewerkingsopgaven, materialen, machines enz.

Lezen

Informatiemateriaal en brochures

Selecteer het relevante gebied via het dropdownmenu.

Productbrochures

 • Nieuwighedenbrochures

  Nieuw in het PFERD-programma

  Deze brochure bevat alle nieuwe PFERD-producten en programma-uitbreidingen.

 • Vijlen (catalogus 1)
  Kettingzaagscherpapparaat CHAIN SHARP CS-X

  Kettingzaagscherpapparaat CHAIN SHARP CS-X

  De nieuwe generatie van het kettingzaagscherpapparaat CHAIN SHARP overtuigt door een verbeterde vijlpositie, geoptimaliseerde apparaatvorm en eenvoudigere bediening.

 • Freesgereedschappen (catalogus 2)

  HM-kopieerstiftfrezen voor de gereedschaps- en matrijzenbouw

  HM-kopieerstiftfrezen van PFERD zijn uitstekend geschikt om ophogingen zoals lasnaden te egaliseren. Door het niet vertande deel kan de lasnaad aan het niveau van het omliggende oppervlak aangepast worden, zonder deze te beschadigen. Kopieerstiftfrezen worden speciaal gebruikt bij het repareren van snij- en stansmessen in de gereedschaps- en matrijzenbouw.

  Boor- en verzinkgereedschappen

  Het universele programma voor de industrie en het ambacht.Boor- en verzinkgereedschappen uit één hand. Boren en verzinkboren voor bijna alle materialen en toepassingen. De hoogste kwaliteit voor nauwkeurige en zuivere resultaten.

  Tungsten carbide burrs for high-performance applications

  Optimum stock removal rate and high aggressiveness and good guidance. Significant time savings and a high economic value in comparison to conventional cross-cut burrs. PFERD offers tungsten carbide burrs also with high-quality HICOAT coating.

  Hardmetalen stiftfrezen met vertandingen ALU en NON-FERROUS

  Voor de bewerking van aluminium en non-ferrometalen biedt PFERD twee krachtige vertandingen en een HICOAT-coating aan, die speciaal ontworpen zijn voor de hoogrendementsbewerking van langspanende en smerende materialen.

  Hardmetalen stiftfrezen met vertanding CAST

  Met de vertanding CAST heeft PFERD innovatieve stiftfrezen ontwikkeld speciaal voor de bewerking van gietijzer. Zij kenmerken zich door een extreem hoog verspanend vermogen op gietijzer en overtuigen door een rustig freesgedrag met duidelijk gereduceerde trillingen en minder lawaai.

  Hardmetalen stiftfrezen met vertanding INOX

  Maximale afname op edelstaal (INOX)
  Met de vertanding INOX heeft PFERD innovatieve stiftfrezen ontwikkeld voor de bewerking van edelstaal (INOX). De vertanding INOX kenmerkt zich door een extreem hoog verspaningsrendement op alle austenitische, roestvaste en zuurbestendige stalen. Zij geeft duidelijk minder trillingen dan bij vergelijkbare kruisvertandingen.

  Tungsten carbide burrs with MICRO cut

  The stock removal experts for finishing work
  Tungsten carbide burrs with the MICRO cut are specifically designed for finishing and are used in areas in which mounted grinding points are usually used.

  TC burrs PLAST, FVK and FVKS cut

  Maximum stock removal on plastics
  Tungsten carbide burrs with the PLAST, FVK and FVKS cuts are suitable for trimming and contour milling on a wide range of fibre-reinforced plastics (GRP/CRP).

  Hardmetalen stiftfrezen met vertanding STEEL

  Met de innovatieve vertanding STEEL heeft PFERD unieke stiftfrezen ontwikkeld voor de bewerking van staal en gietstaal. Zij kenmerken zich door een merkbaar gestegen agressiviteit bij gelijktijdig goede geleiding. Daardoor garanderen zij veilig en precies werken.

  Hardmetalen stiftfrezen met vertanding TOUGH en TOUGH-S

  De vertandingen TOUGH en TOUGH-S werden speciaal ontwikkeld voor ruw gebruik op scheepswerven, in gieterijen en in de staalbouw. Zij zijn ook geschikt voor het gebruik in alle productiebereiken, waar op grond van moeilijke productieomstandigheden vaak tandbreuken of beschadigingen aan traditionele stiftfrezen optreden.

  Hardmetalen stiftfrezen met vertanding TITANIUM

  De vertanding TITANIUM werd speciaal ontwikkeld voor de bewerking van harde titaanlegeringen (trekvastheid > 500 N/mm2). Zij kenmerken zich door een extreem hoog verspanend vermogen op deze zeer moeilijk verspaanbare materiaalgroep. Hardmetalen stiftfrezen met de vertanding TITANIUM overtuigen door een rustig freesgedrag met duidelijk gereduceerde trillingen en minder lawaai.

  Tungsten carbide burrs with ALLROUND cut

  Its stock removal rate is up to 30 % higher than burrs with a conventional cross cut. Saves money and time through its very high stock removal rate on key materials. Comfortable working with reduced vibration and less noise.

  Tungsten carbide burrs with EDGE cut

  Defined edges in a one-step operation
  Tungsten carbide burrs for work on edges represent a separate PFERD product line. They are mainly used in steel and aluminium construction and have been specifically designed for chamfering, deburring and rounding of edges. PFERD offers tools for both flexible as well as for defined work on edges.

  Het systeem voor de bewerking van kanten EDGE FINISH

  Het systeem voor de bewerking van kanten EDGE FINISH omvat – naast een speciaal voor de bewerking van kanten ontworpen machine – een snijgereedschap voor gedefinieerd schuinkanten alsmede voor het verwijderen van scherpe randen en afronden van kanten op middelgrote tot grote stalen werkstukken.

  High Speed Disc ALUMASTER

  De innovatieve High Speed Disc ALUMASTER is een uniek gereedschap met een extreem hoog verspaningsrendement, dat speciaal voor het gebruik op haakse slijpmachines werd ontwikkeld. Nu ook met HICOAT-coating.

 • Fijnslijp- en polijstgereedschappen (catalogus 4)

  Vliesgereedschappen PNER en PNK - De professionals voor hoogwaardige oppervlakken

  Vernieuwd uitgebreid programma voor de oppervlaktebewerking. Vier speciale uitvoeringen voor de bewerking van grof tot fijn. Optimale oppervlaktefinish door perfecte producteigenschappen.

  COMBIDISC-slijpgereedschappen

  Het programma voor vele toepassingen
  Veelzijdig gereedschapsprogramma voor de grove verspaning, het structureren van oppervlakken en politoerwerkzaamheden. Optimale oplossing ook voor gecompliceerde bewerkingsopgaven. Hoog rendement, snel en veilig.

  POLICAP-slijpkappen en -hulzen

  Het brede, materiaalspecifieke productprogramma van POLICAP-slijpkappen en -hulzen biedt gereedschapsoplossingen met zeer hoog verspaningsrendement, zowel voor universele als ook voor bijzondere slijpopgaven.

  COMBICLICK - Perfect resultaat met systeem

  Het gepatenteerde koel- en snelspansysteem van PFERD is geschikt voor het gebruik van fiberschijven, vlies- en viltgereedschappen. Het COMBICLICK-systeem bestaat uit een speciaal ontwikkelde steunschijf en een stabiele houder op de rugzijde van het gereedschap.

 • Doorslijp-, lamellen- en afbraamschijven (catalogus 6)

  POLIFAN-lamellenschijven

  Voor optimale werkresultaten op edelstaal (INOX) en aluminium
  POLIFAN-lamellenschijven met slijpactieve coating. Geringere warmte-inbreng in het werkstuk dan bij conventionele lamellenschijven. Bijzonder koel slijpend op slecht warmtegeleidende of moeilijk verspaanbare materialen.

  Het systeem CC-GRIND

  Ultiem verspaningsrendement. 50% minder lawaai en trillingen in vergelijking met afbraamschijven. Zo robuust en veilig als een afbraamschijf.

  Dunne doorslijpschijven van PFERD

  Voor iedere toepassing het perfecte gereedschap
  Het optimale programma aan doorslijpschijven voor de professionele gebruiker. Snelle, dunne en braamarme snedes. Zeer hoge standtijd, het hoogste rendement en een ongeëvenaard doorslijpcomfort.

  Afbraamschijf CERAMIC SG COMFORT

  Zeer snelle arbeidsvoortgang en zeer hoog rendement. Minder gereedschapswissel door goede standtijd. Minder lawaai-emissie en minder trillingen dan bij conventionele afbraamschijven.

  PFERD-Doorslijpschijven - Steeds beter

  Rendementsupgrade 2018: programmaverbeteringen en -aanvullingen. Voor iedere toepassing de juiste keuze. Geoptimaliseerd design voor gemakkelijkere productidentificatie.

 • Doorslijpschijven voor stationair gebruik (catalogus 7)

  Stationaire doorslijpschijven tot 2.000 mm

  Gereduceerde snijkosten door een zeer hoog snijvermogen. Zeer goede snijkwaliteiten. Klantspecifieke oplossingen in de vertrouwde PFERD-kwaliteit.

 • Machines (catalogus 9)

  Systeem micromotoren

  Veelzijdig, sterk en buitengewoon efficiënt. Traploos toerental van 1.000 tot 80.000 RPM. Krachtig vermogen. Snelle gereedschapswissel.

Informatie, themabrochures, PRAXIS-kennis enz.

 • Producten, branches en toepassingsgebieden

  NITOCUT-doorslijpsysteem

  Ultrasnel doorslijpen
  NITOCUT is wereldwijd het eerste handdoorslijpsysteem, ontworpen voor machines en doorslijpschijven met een omtreksnelheid van 100 m/s.

  PFERD-gereedschappen voor de nabewerking van additief geproduceerde onderdelen

  Additieve productie (3D-druk) van metalen componenten

  PFERD tools for cordless angle grinders

  Especially selected grinding wheels, flap discs and cut-off wheels for cordless angle grinders from the PFERD range. Maximum work result per battery charge. Reduced set-up times thanks to universally applicable tools.

  PFERD-gereedschappen met X-Lock - Just one Click

  Met het Bosch X-LOCK-systeem voor haakse slijpmachines wisselt u de gereedschappen snel en comfortabel. In plaats van een rond asgat toont het X-LOCK-systeem een x-vormige contour, die het passend vastklemmen van het gereedschap op de haakse slijpmachine toelaat. Het garandeert het veilig opspannen van verschillende gereedschappen in zeer korte tijd.

  VICTOGRAIN - De hoogrendementsslijpkorrel

  VICTOGRAIN - De hoogrendementsslijpkorrel

  VICTOGRAIN-producten behoren tot de meest effectiefste slijpgereedschappen wereldwijd. Door de driehoekige, precies gevormde slijpkorrel van PFERD wordt een uniek hoog slijprendement bereikt.

  Slijpmiddel keramische korrel CO-COOL

  Voor de maximale afname
  De keramische korrel is een ultramodern slijpmiddel, dat door de hoge taaiheid, korrelstructuur en het daaruit voortkomende zelfscherpeffect gebruikt wordt. De spitse en scherpkantige korrel biedt voordelen bij het gebruik van slijpgereedschappen en is geschikt voor agressief slijpen met zeer hoog verspaningsrendement op harde, slecht warmtegeleidende materialen.

  Gereedschappen voor de bosbouw

  Gereedschappen voor de bosbouw

  Wij hebben onze jarenlange ervaring en onze actuele know-how met betrekking tot het onderhoud van de motorzaag samengevat en een hiervoor geoptimaliseerd gereedschapsprogramma voor u samengesteld.

  Kettingzaag scherpen

  Kettingzaag scherpen

  Wij hebben onze jarenlange ervaring en onze actuele know-how met betrekking tot het onderhoud van de motorzaag voor u samengevat in deze pocket guide. Een voor dit doeleinde geoptimaliseerd gereedschapsprogramma met vijlen en scherpapparaten hebben wij voor u samengesteld in ons gereedschappenhandboek, catalogus 1.

  Gereedschappen voor de luchtvaart- en gasturbine-industrie

  Gereedschappen voor de luchtvaart- en gasturbine-industrie

  PFERD-gereedschappen worden bij de productie en het onderhoud (MRO) van civiele en militaire vliegtuigen, motoren, gasturbines en hun componenten gebruikt in verschillende processen, bijvoorbeeld voor het doorslijpen, slijpen, frezen, vijlen, borstelen, polijsten en voor het reinigen, ontbramen en het verkrijgen van gedefinieerde oppervlakken.

  ROBOTICA - Professionele gereedschappen voor geautomatiseerde processen

  Slijpen, frezen, borstelen, ontbramen, polijsten of de bewerking van lasnaden met robots – de keuze van geschikte gereedschappen heeft een aanzienlijke impact op de efficiëntie van uw geautomatiseerde processen.

  Galvanisch gebonden diamant-gereedschappen

  Galvanisch gebonden diamant-gereedschappen

  Het gebruik van krachtige gereedschappen voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen is een belangrijke factor voor de efficiency in vele arbeidsprocessen en branches. Dankzij hun uitstekende standtijd en langdurige profielvastheid hebben galvanisch gebonden diamant-gereedschappen succes geboekt op vele gebieden.

  FIXOCUT pipe cutting set - for connecting easy-access showers

  FIXOCUT simplifies the connection of floor-level bathroom installations such as easy-access showers. Unlike the conventional procedure, the FIXOCUT pipe cutting set enables the new branch connection to be fitted to the existing pipe right at the point of installation.

  Portfolio - PFERD-gereedschappen

  De ideale oplossing voor iedere toepassing

 • PRAXIS (bewerking van materialen)
  Gereedschappen voor de bewerking van edelstaal (INOX)

  PFERD-kennis en gereedschap m.b.t. edelstaal (INOX)

  De jarenlange toepassingservaring en de daaruit resulterende know-how met betrekking tot de specifieke verspanings- en prestatieverhoudingen bij de bewerking van edelstaal (INOX) heeft PFERD voor u samengevat in deze PRAXIS.

 • Firma en informatiemateriaal
  VERTROUW BLAUW - PFERD - Het merk

  TRUST BLUE
  Knowledge – Values – Tools

  PFERD (the German term for horse) is leading in the development, production and support, as well as in the distribution, of tool solutions for work on surfaces and material cutting.

  PFERD-grondbeginselen

  PFERD-grondbeginselen

  Onder kwaliteit “made by PFERD” verstaan wij de meest vooruitstrevende, economische en persoonlijke oplossing van de toepassingsproblemen van onze klanten.

  PFERDVALUE - uw meerwaarde met PFERD

  PFERDVALUE - uw meerwaarde met PFERD

  Wie langdurig efficiënt handelt, die handelt ook duurzaam. De resultaten uit de PFERD-laboratoria alsmede uit de producttesten van onafhankelijke testinstituten bewijzen: PFERD-gereedschappen bieden een meetbare meerwaarde.

  Het PFERDTOOL-CENTER

  Het PFERDTOOL-CENTER - uw meeromzet op het Point of Sale

  Het PFERDTOOL-CENTER is een verkoopbevorderend presentatiesysteem voor u. Het biedt u alle nodige informatie om het snel “vinden” van uw optimale gereedschap te garanderen.

  De PFERDTOOL-MOBIL

  Onze ervaren en competente toepassingstechnici wisselen tijdens hun reizen met de zeer moderne PFERD-TOOLMOBIL steeds ervaring en kennis uit met de gebruikers over de gehele wereld. Zij brengen u en uw klanten diepgaande en steeds actuele praktijkkennis.

  PFERD E-Commerce - Topselling met PFERD

  Moderne oplossingen ter bevordering van uw omzetstijging. Digitale service voor uw professionele voorstelling op het digitale Point of Sale. Elektronische orderafwikkeling ontlast uw administratie efficiënt.

  Nieuw in het E-Commerce-assortiment

  Nieuwe producten en aanvullingen op het programma, speciaal voor online-handelaren

  De PFERDAKADEMIE

  Leren van de besten

 • Veiligheid en arbeidsbescherming
  Gezondheid en veiligheid op de werkplek

  Gezondheid en veiligheid op de werkplek

  Wij zien het als onze taak om u uitgebreid te informeren over nieuwe inzichten en mogelijkheden tot bescherming van de gezondheid en veiligheid van de gebruikers van PFERD-gereedschappen.

  FEPA-veiligheidsaanbevelingen - slijpbanden

  FEPA-veiligheidsaanbevelingen - slijpbanden

  Hier vindt u veiligheidsaanbevelingen voor het juiste gebruik van slijpbanden.

  FEPA-veiligheidsaanbevelingen - diamantzagen

  FEPA-veiligheidsaanbevelingen - diamantzagen

  Hier vindt u veiligheidsaanbevelingen voor het juiste gebruik van diamantzagen voor haakse slijpmachines.

  FEPA safety recommendations – hand-held cutting-off machines

  Safety recommendations for diamond saws used on hand-held cutting-off machines

  FEPA-veiligheidsaanbevelingen - doorslijp- en afbraamschijven

  FEPA-veiligheidsaanbevelingen - doorslijp- en afbraamschijven

  Hier vindt u veiligheidsaanbevelingen voor het juiste gebruik van doorslijp- en afbraamschijven voor haakse slijpmachines.

  FEPA-veiligheidsaanbevelingen - slijpgereedschappen

  FEPA-veiligheidsaanbevelingen - slijpgereedschappen

  Deze flyer bevat de belangrijkste veiligheidsaanbevelingen voor het juiste gebruik van slijpgereedschappen.

  FEPA safety recommendations – fibre discs

  Safety recommendations for the use of fibre discs for grinding with angle grinders

  FEPA safety recommendations – flap discs

  Safety recommendations for the use of flap discs for grinding with angle grinders

Gereedschappenhandboek

Het gereedschappenhandboek omvat meer dan 9.000 gereedschappen en kennis over de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen.

Lees verder

Contact mogelijkheden

Welcome


We have discovered that you are coming from another country. Do you want to switch to the site for that country?