PFERD-VSM Sp. z o.o.

PFERD oferuje kombinację narzędzi najwyższej jakości, napędów i indywidualnego doradztwa, gwarantującego optymalne rozwiązania zadań w dziedzinie obróbki powierzchni i cięcia materiałów.

Wyszukiwarka narzędzi PFERD

Wyszukiwarka pomaga odnależć właściwe narzędzia. Proszę podać zastosowanie, rodzaj obrabianego materiału i/oraz rodzaj stosowanego napęd. Wyniki wyszukiwania można zawęzić korzystając z dodatkowych filtrów.

Czytaj

Klienci PFERD korzystają z wielu dodatkowych usług. Tutaj znajdziesz wybór usług, które będą wartością dodaną podczas pracy narzędziami PFERD.

Przegląd

Program narzędzi PFERD obejmuje ponad 8.500 narzędzi i rozwiazań do stosowania przy obróbce powierzchni i cięciu materiałów.

Czytaj

Marka PFERD to przede wszystkim rozwój, produkcja, doradztwo i dystrybucja narzędzi znajdujących zastosowanie przy obróbce powierzchni oraz cięciu materiałów.

Przegląd

Odpowiemy na twoje pytania dotyczące różnych zastosowań, materiałów lub napędów narzędzi.

Ultrafast cutting

Informacja prasowa

09.11.2020

Unrivalled cutting speeds at significantly lower costs: NITOCUT is the world’s first manual cutting system for a peripheral speed of 100 m/s.

NITOCUT – New innovative technology of cutting – is the world’s first manual cutting system for a peripheral speed of 100 m/s. Manual cut-off wheels are usually used at a cutting speed of 80 m/s. This restriction is due to the design of classic cut-off wheels. Commercial angle grinders are limited accordingly. The NITOCUT cut-off wheel has two additional fibreglass reinforcements in the flange area so that it can also be used at higher rotational speeds. 100 m/s represents an increase in cutting speed of 25 % when compared with the familiar 80 m/s technology. This higher cutting speed has an immediate impact on the cutting performance. The time per cut is significantly reduced. Compared to commercially available cut-off wheels measuring 125 x 1.0 mm, it can achieve up to four times more cuts* as well as a greater insertion depth (+ 40 %). The unique cutting system meets the highest quality and safety standards.

Advantages:

• Ultimate cutting performance and tool life due to significantly increased cutting speed.
  • Great insertion depth.
  • Unique, convenient cutting experience.
  • Maximum cut-off wheel safety thanks to innovative fibreglass reinforcement.

* Depending on use

PFERDVALUE:

PFERDERGONOMICS recommends the NITOCUT cutting system in order to sustainably reduce the vibration, noise and dust development that occurs during use and to improve comfort when working.

PFERDEFFICIENCY recommends the NITOCUT cutting system for working over long periods with low levels of fatigue, saving resources and quickly achieving perfect results.

Możliwości kontaktu

Welcome

We have discovered that you are coming from another country. Do you want to switch to the site for that country?